GINOP-4.1.2-18-2018-00146

Pályázat

A kedvezményezett neve: Royal Nyomda Kft.

A projekt címe: Royal Nyomda Kft. telephelyének megújuló energia hasznosításával megvalósuló épületenergetikai fejlesztése

A projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.2-18-2018-00146

A szerződött támogatás összege: 16,09 MILLIÓ FORINT

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt befejezési dátuma: 2019.09.18

 

 A projekt tartalmának bemutatása:

Royal Nyomda Kft. a GINOP-4.1.2-18-2018-00146 kódszámú „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázat keretében 32,17 millió Ft összköltségvetésű épületenergetikai fejlesztést, 16,09 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósított meg a vállalkozás telephelyén.


A fejlesztés célja, hogy a Royal Nyomda kft, telephelyén,5700 Gyula, Zrínyi tér 5. szám alatt található iroda- és gyárépület energetikai fejlesztésével, gazdaságosan működtethető, energetikai szempontból megfelelő épületek legyenek. A nyílászárók elavultsága miatt a két épület jelentős energiafogyasztással rendelkezett. Az energiaköltségek csökkentése érdekében elengedhetetlen volt az épületek energetikai felújítása.

A projekt keretében sor kerül az alábbi fejlesztésekre:
A projekt keretén belül az energiahatékonyság növelése érdekében,a nyílászárók elavultsága miatt a két épület jelentős energiafogyasztással rendelkezett, elengedhetetlen volt az épületek energetikai felújítása.
 A nyomda épületének nyílászáróinak cseréje és a megújuló energia hasznosítására 50 kWp-os hálózatra termelő napelemes rendszer telepítése valósult meg.

A Kft. célja a beruházással az energia, valamint működési költségek csökkentése volt, illetve ezáltal hozzá tudjon járulni a környezet védeleméhez.

Az energetikai fejlesztés és a megújuló energiaforrás használata együttesen a vállalkozásnál jelentős energiamegtakarítást eredményez, mivel a nyomda energiafelhasználása a tevékenységével összefüggően éves szinten jelentős. A nyílászárócsere az energiafelhasználás csökkenéséhez, míg a megújuló energiaforrás hasznosítása az épület energiafogyasztásához járul hozzá nagymértékben.   

 

A Royal Nyomda Kft. sikeres projektet valósíthatott meg a Széchenyi 2020 program keretén belül.

 

 

 

 

Oldalunk sütiket használ az Ön kényelmesebb böngészése érdekében!
Ok